Setting The Blue Growth and IoT scene

Abstract: 

In de plenaire sessie gaan we dieper in op het grote potentieel die Internet of Things kan bieden voor de maritieme sector.  De toepassingen die op land, binnen industrie 4.0, smart farming,..  reeds geimplementeerd worden kunnen voor inspiratie zorgen om zelf te ontdekken welke mogelijkheden deze huidige technologieën voor uw organisatie kunnen betekenen.

Geen saaie algemene presentatie over IOT, maar een levendige voorstelling van mogelijkheden waarbij aandacht besteed zal worden aan het ‘concrete’ eerder dan het ‘conceptuele’.

Verwacht een sessie waarbij de volledige IOT stack aan bod zal komen gaande van sensoren, verschillende communicatieplatformen, tot de nodige software waarmee je relevante data en informatie kan bekomen en visualiseren.

Alexander Vanwynsberghe

Alexander is een technologiegedreven innovator en oprichter van Aptus (a Cronos Company) , een Internet of Things (IoT) integrator die klanten helpt met de opportuniteiten die zich voordoen rond geconnecteerde oplossingen en digitale services.

Zijn passie ligt in het Internet of Things, die de drijvende kracht zal zijn voor de volgende Industriële revolutie. Miljarden “gewone” dingen gaande van koeien, productielijnen tot luchtkwaliteitsmeters worden uitgerust met microchips en worden gelinkt met online netwerken in een technologische transformatie.

Deze innovaties zorgen voor verschillende uitdagingen, maar creeeren ook grote voordelen en nieuwe business opportuniteiten bij bedrijven.

Alexander’s job bestaat erin te evangeliseren en bedrijven te helpen de komende IOT-uitdagingen te transformeren naar concrete applicaties die toegevoegde waarde genereren.

Frederik Santens 

Frederik Santens is oprichter en voorzitter van IOT Belgium, een non-profit onafhankelijke cluster van high-tech IOT stakeholders.

IOT Belgium heeft als doel IOT innovatie en adoptie te stimuleren door middel van open innovatie en co-creatie.

Dit doen ze door cross-bestuiving te stimuleren tussen ingenieurs, ontwerpers, onderzoekers, data scientists, wetenschappers en ondernemers om samen tot zinvolle en concrete oplossingen te komen die de toegang tot informatie menselijker en commercieel levensvatbaar maken.

Frederik is een veelgevraagd spreker en management consultant in digitale transformatie.

Met steun van: